Tehokasta hoitoa nenän kuivumiseen

Kuivan nenän aiheuttajat ovat monelle tuskaisen tuttuja. Talvella kylmän ilman suorastaan tuntee rusikoivan limakalvoja, ja sisätiloissa lämmitys kuivattaa hengitysilmaa entisestään. Keväällä nenää taas kiusaavat ilmastointi, siitepöly, katupöly ja erilaiset hengitysilman epäpuhtaudet.

Tukkoisen nenän ja allergisen nuhan hoitoon käytetyt lääkenenäsuihkeet voivat myös kuivattaa nenää entisestään, sanoo Takedan lääketieteellinen johtaja, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri Klaus Tamminen.

Kuiva nenä arastelee ikävästi ja saa nenän vuotamaan ja karstoittumaan. Koska limakalvo suojaa infektioilta ja poistaa hengitysilman epäpuhtauksia, terve nenä pitää tautejakin loitolla.

Ainutlaatuinen ja helppokäyttöinen uutuus

Markkinoilla on nyt uusi, ainutlaatuinen nenäterveyden ylläpitäjä. A-Vita Hydra+ on ainoa hyarulonihappoa sisältävä nenänhoitovalmiste.

”Hyaluronihappo on luonnollinen limakalvoja kosteuttava aine. Kosteuttamisen lisäksi se rauhoittaa tulehduksen aiheuttamaa limakalvojen ärsytystä ja hillitsee nenäoireita”, Tamminen kertoo.

”Tutkimuksilla on lisäksi osoitettu, että hyaluronihappo vähentää myös limakalvon turvotusta ja tulehdussolujen määrää.” ¹,²

Hyaluronihapon lisäksi A-Vita Hydra+ sisältää monipuolisesti nenää hoitavia vitamiineja: A- ja E-vitamiinia, dekspantenolia sekä biotiinia. Todellinen nenäterveyden tehopaketti siis!

Päivittäinen käyttö pitää nenän tyytyväisenä

Tamminen sanoo, että A-Vita Hydra+ sopii jatkuvaan käyttöön. Kaksi päivittäistä suihkausta molempiin sieraimiin, ja nenä kiittää.

Nenäsuihke tavoittaa tärkeitä nenän limakalvo-alueita myös ylähengitysteissä.

”Nenäsuihke on nopea ja helppo annostella. Useimmat käyttäjät pitävät kevyestä suihkemuodosta, joka leviää hyvin nenäonteloon eikä valu pois”, Tamminen sanoo.

A-Vita Hydra+ sopii tukihoitona tavalliseen flunssan aiheuttamaan nuhaan, allergiseen nuhaan sekä poskiontelotulehduksiin. Lisäksi se sopii esimerkiksi lääkenuhan hoitoon, jota tukkoisen nenän hoitoon käyttävien sumutteiden liiallinen käyttö voi aiheuttaa.

A-Vita Hydra+ saatavina apteekeista.

Viitteet:
1) Albano G, ym. Effect of High, Medium, and Low Molecular Weight Hyaluronan on Inflammation and Oxidative Stress in an In Vitro Model of Human Nasal Epithelial Cells. Mediators Inflamm. 2016;2016:8727289.
2) Casale M, ym. Hyaluronic Acid: Perspectives in Upper Aero-Digestive Tract. A Systematic Review. PLoS One. 2015 Jun 29;10(6):e0130637.